Home / Okidoyoga

Okidoyoga Masahiro Oki

Energie en kracht


Okidoyoga is een buitenbeentje in de yogawereld. Okidoyoga is een specifieke yogavorm die ontwikkeld is door Masahiro Oki, een japanse Sensei (1921-1985). Vanuit een zoektocht naar meer gezondheid (hij was zelf als kind heel zwak) ontwikkelde Masahiro Oki een eigen yoga op basis van Indische yoga, Japanse krijgskunst en Chinese geneeskunst.

In Okidoyoga is een combinatie van beweging en ademhaling essentieel, maar minstens even belangrijk is: plezier, je mentale ingesteldheid. Maak je hoofd leeg en laat je lichaam terug leven. Ga ervoor.

De voornaamste inspirator van Okidoyoga in Energywork, Marc Vervecken, kwam bij Oki terecht vanuit eenzelfde zoektocht naar meer gezondheid. Hij is een van de leerlingen van Oki die diens levenswerk in hart en nieren heeft voortgezet, niet alleen door het geven van okidoyogatrainingen maar minstens evenzeer door zelfontwikkeling en ervaring. De trainingen van Marc en zijn assistenten zijn een combinatie inspanning en ontspanning, focus en plezier en vooral een herwinnen van energie en kracht.